+Follow
Dashboard
.Cik.GulaHati.
hi.
i am azzieismail
DuaEnam | Desaru | PetiteGirl
Love | Trust | Respect | Salute
beHave Yourself. Tq!
cLickS ThiS iCon!!
Instagram photo 2a846afb-a399-4ebf-8e5a-9e75a8803f82_zpsgjx3em0x.png

❤Click-Click❤
EnCik Kacak (MuahCiked):




Credits..
Template by : Nurul lzzati
Image by : we❤it
Background : nabiyha / cherrybam



Thursday, March 12, 2015
INSTEDT kan ada! (^^,)v @ 10:19:00 AM
0 talkative person(s)
ASsalammualaikum syg-sygs sekalian dan Selamat Sejahtera!!

TAHNIAH KEPADA ADIK-ADIK LEPASAN SPM 2014. !!!
Berjaya ataupun tidak anda berhak untuk berjaya.
Adik2 keliru.?? Keputusan SPM tidak memuaskan anda. Jangan risau. Kita sudah berusaha, jadi kita fikir alternatif lain utk berjaya..
Tidak yakin dapat sambung belajar ke U??
berminat utk belajar?? mari2. hakak ada penyelesaiannya. hee~ ^_^

Sila tengok title entry wa. Apa dia?? INSTEDT. haa.,Tahu tak apa maksud bagi akronim itu? Haha . Tetiba kan, macam nak wat kelas Bahasa melayu kan. Siap akronim bagai. Hihi. Ok terus kepada tajuk utama entry ini. ^_^


INSTEDT adalah singkatan bagi Institut Sains Dan Teknologi Darul Takzim. dimana ia merupakan sebuah IPTS yang semakin kukuh & mantap sebagai sebuah pusat pengajian tinggi bertaraf antarabangsa. INSTEDT terletak dilokasi peranginan Desaru Johor. Yang mana, Bandar Penawar Desaru merupakan Bandar Pendidikan. 

Syarat Kemasukan minimum 3 kredit. jadi, adik2 yang tak dapat straight A tu, jangalah bersedih. masih ada cara lain utk berjaya kan. so, chill!


Program yang ditawarkan di INSTEDT mempunyai kelulusan Akreditasi penuh oleh MQA , diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Malaysia dan JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam), DiiktIraf oleh LEMBAGA JURURAWAT MALAYSIA, & kolej bersekutu UiTM. *haaa, bukan calang2 tau kolej niee. heee~*


Terdapat 13 program yang ditawarkan peringkat DIPLOMA di INSTEDT iaitu :

-Diploma Pengurusan Pelancongan
-Diploma Perbankan & Kewangan Islam
-Diploma Kesetiausahaan Kesihatan


Terdapat pelbagai kemudahan yang disediakan, bilik kuliah berhawa dingin, perpustakaan yang dilengkapi wifi dan ebrary, kemudahan kantin dan mesin dobi, kawalan keselamatan 24jam, set hotel dan dapur untuk pelajar Perhotelan dan Kulinari dan byk lagi. Selain itu, Yuran Pengajian di INSTEDT adalah paling rendah berbanding IPTS lain. tak caya, boleh google.. tak jadi masalah. hee~korang pon, boleh sama taraf macam kawan-kawan yang belaja kat U tau. .




peta / lalu ke INSTEDT.

http://www.instedt.edu.my/images/map%20dari%20kulai%20untuk%20pendaftaran%20copy.jpg



Jadi , bagi yang berminat nak tahu apa lagi kelebihan yang INSTEDT ini ada, berminat nak masukkan sedara-mara ke INSTEDT kolej bersekutu bersama Uitm (selangkah ke Uitm), apakata korang hubungi facebook wa : Azzie Ismail @ email wa : azzie.ismail@gmail.com.. renung kan dan selamat berfikir!!

with love,
wapalingcomel
A. dot dot dot. (^^,)v~


❤ older posts / / newer posts ❤